FII VOLUNTAR!

Posted on February 25, 2012 by

share on facebook   

Proiectul iniţiat de AIESEC Cluj-Napoca “Be a Volunteer!” are ca motivaţie principală lipsa de implicare a cetăţenilor români în societate, aşa cum reiese, din păcate, în urma unui studiu efectuat de Eurobarometrul din noiembrie 2010.
ONG-ul organizator, AIESEC, organizaţie pentru studenţi, nu este singur în tentativa sa de a arăta, mai ales tinerilor, motivele pentru care voluntariatul ne face oameni mai buni şi ne aduce o satisfacţie imposibil de solidificat în cifre. Împreună cu ei, voluntarii de la AEGEE, Estuar, Floarea de Colt, Providenta, SSE şi USMC vor realiza campanii de promovare în diferite domenii de activitate. Proiectele sunt susţinute şi implementate de 4 voluntari internaţionali din Brazilia, Malaezia, Japonia şi Italia.
Printre programele propuse de ei se află şi “Volunteer Diversity”, în care studenţii vor putea interacţiona cu voluntarii internaţionali într-un mediu non-formal, “Cultural Day” sau “Volunteering can be fun”, care presupune organizarea de flash-moburi cu diferite teme în centrul oraşului pentru a atrage atenţia publicului larg asupra importanţei actiunii de voluntariat.
Scopul principal al proiectului este de a demonstra că se poate practica voluntariatul în România, chiar daca eşti de la o distanţă de 8800 de km.

Comments are closed.