O filă de istorie : om, societate, cultură

Posted on February 24, 2012 by

share on facebook   

Anul trecut în luna martie, trei studente de la Facultatea de Istorie, pe atunci la master, au organizat o conferinţă naţională pe tema ‘’Viata cotidiană, familie, alimentaţie şi populaţie în secolele XVIII-XXI’’. Lucrările conferinţei s-au finalizat cu un foarte frumos volum ce însumează 30 de articole semnate de studenţi din Cluj, Sibiu şi Iaşi. Volumul a fost publicat la Editura Presa Universitară Clujeană şi a apărut în luna octombrie.

Anul acesta, aceleaşi fete, Loredana, Anamaria şi Roxana, acum aflate la doctorat, organizează o nouă sesiune de comunicări ştiinţifice intitulată ‘’O filă de istorie: om, societate, cultură (sec. XVIII-XXI). Trimiteţi un rezumat/abstract de 500 de cuvinte al prezentării voastre până pe data de 1 martie la una dintre următoarele adrese : roxana_dorinapop@yahoo.com sau miamacavei@yahoo.com. Pe 9 martie veţi fi anunţati pe e-mail dacă participaţi sau nu la conferinţă, care va avea loc pe 23 şi 24 martie la Facultatea de Istorie şi Filosofie.

De ce este importantă participarea la asemenea evenimente ? Căci înainte de toate este un exerciţiu cognitiv. Putem cunoaşte mai bine lumea de care ne înconjurăm şi putem cunoaşte propriile puteri de a scrie despre ea. De asemenea, este o activitate care rezervă foarte multe surprize, intrând în contact cu realităţi nebănuite şi cu lumi ce credeai că nu mai există. Anul trecut participanţii la conferinţă au avut posibilitatea de face o excursie la Roşia Montană, acolo unde lumea parcă a înţepenit într-un alt secol total diferit de cel actual.

Anul acesta Loredana, Anamaria şi Roxana vor pregăti alte surprize participanţilor…
Mult succes !

Emilian Dranca

Comments are closed.