Primul festival de vin, artă și gastronomie din Transilvania: PROVINO

Posted on February 2, 2012 by

share on facebook   

Festivalul PROVINO – Vin, Arta, Gastronomie isi deschide portile pe 15 martie, la Cluj-Napoca, in incinta Grand Hotel Napoca. Pana pe 18 martie inclusiv, PROVINO ofera publicului o serie de evenimente cu grad sporit de interactivitate.

Ce pregatesc organizatorii pentru specialistii din industria ospitalitatii?

Prima zi PROVINO, 15 martie, va fi o zi cu circuit inchis, dedicata exclusiv HoReCa-rilor din zona de Nord-Vest a Romaniei. Sunt asteptati aproximativ 1.000 de manageri de restaurante, hoteluri, pensiuni si cafenele, oficialitati, impreuna cu reprezentanti ai mass-media de specialitate.

Special pentru invitatii HoReCa, organizatorii festivalului au pregatit si cursuri personalizate la Scoala Vinului, coordonate de membri ai Organizatiei Somelierilor din Romania 2011 si ai Asociatiei Degustatorilor Autorizati din Romania. Prin aceste sesiuni, reprezentantii HoReCa vor invata sa aprecieze un vin bun intr-un mod profesionist, dar si tehnici de servire si asociere a vinului cu mancarea. Cursurile se vor derula pe durata a 6 ore iar fiecare cursant va primi o diploma de participare.

Pe 15 martie, in cadrul festivalului PROVINO, Vinul.ro si Organizatia Somelierilor din Romania 2011 organizeaza un concurs de vinuri romanesti. Competitia consta intr-o serie de degustari in orb, anonimatul tuturor probelor de vin fiind garantat. Comisiile de jurizare, formate din editorii Vinul.Ro si din membri ai OSR 2011, vor face publice rezultatele concursului in aceeasi zi. Scopul principal al acestui „wine challenge” este de a oferi producatorilor un sprijin important in vanzarea vinurilor de calitate, in urma unor jurizari profesionale independente.

Prima zi a festivalului se va incheia cu o seara high – class Art, Wine & Gastronomy, ce ofera invitatilor din segmentul HoReCa prilejul de a interactiona intr-un cadru rafinat cu producatorii din industria vinului si industria conexa acesteia, in compania muzicii bune si a vinurilor de exceptie. In programul serii sunt incluse show-uri gastronomice live sustinute de maestri bucatari, care, impreuna cu somelierii, vor asocia vinurile propuse spre degustare cu mancaruri alese.

Organizatorii PROVINO pregatesc impreuna cu partenerii de eveniment momente speciale in cadrul Festivalului PROVINO: concursuri de gatit si show-uri gastronomice live, concursuri online pentru publicul larg si pentru specialistii in domeniu. Urmariti-ne pe site-ul oficial al evenimentului, www.cluj.provino, pe pagina de Facebook si pe site-urile partenerilor: Vinul.ro, Millesime, Good Food, Food&Bar si Horeca!

Programul Festivalului PROVINO: 15 martie: Program de vizitare exclusiv pentru publicul HoReCa, 15.00 – 22.00 | Program de vizitare pentru publicul larg: 16 – 17 martie: 11.00 – 19.00 | 18 martie: 11.00 – 16.00.

 

sursă info + foto: www.evenimenteincluj.ro

Comments are closed.