Cum să trecem cu bine de sesiune

Posted on January 30, 2012 by

share on facebook   

Acest articol reprezintă dovada noastră clară de a demonstra lumii că, deși suntem unici, avem multe stări asemănătoare cu cei din jurul nostru, mai ales în perioada sesiunii! Am considerat că nimeni nu ar avea mai multe de spus decât un student din U.B.B., capabil și muncitor, dar și emotiv. Și am ales-o pe Maria!

 
Go Free: Aceasta este prima ta sesiune?
Maria: Nu, aceasta nu este prima mea sesiune, dar trebuie să vă mărturisesc ca am aceleași emoții ca la primele examene.

G.F.: Cum îți organizezi timpul în această perioadă?
M.: Nu pot spune că am un program strict pe care îl respect, însă încerc (pe cât pot) să învăț în timpul zilei, în special dimineața, când mintea mea este mai limpede și pot recepționa informațiile mai ușor. De asemenea, încerc sa dorm nopțile, mai ales în această perioadă, în rest, totul decurge normal, ca în timpul semestrului.

G.F.: Care sunt metodele tale de asimilare a informației?
M.: Metode, hmm… trebuie să recunosc că mă ajută și faptul că citesc și în timpul semestrului, astfel materia o cunosc din timp, nu este ca și cum “aș îngrășa porcul în Ajun”. Apoi, atunci când citesc și informația mi se pare complexă încerc să-mi fac schițe pe care le lipesc pe ușile de la dulapuri și pe pereți. Și bineînțeles, cafeaua este unul dintre „aliații” mei, iar atunci când mă simt la capătul puterilor… dorm aproximativ o oră.

G.F.: Ce le recomanzi studenților care se află în aceeași situație?
M.: Să aibă încredere în forțele proprii, să fie organizați și chiar dacă o să treacă prin dezamăgirea cauzată de restanțe, să nu se descurajeze și să lupte pentru ceea ce-și doresc să realizeze, deoarece sesiunea este momentul propice să dea ce au mai bun din ei…și în cele din urmă…pentru ei.

Comments are closed.