Romania, bye bye forever!

Posted on January 29, 2012 by

share on facebook   

Sunt tineri entuziaști, în mod surprinzător încă optimiști, talentați, care își iau bagajul de vise și pleacă cât mai departe de acest teatru ieftin reprezentat de societatea românească.

Aceștia sunt tinerii noștri români, care reprezintă sau mai bine zis reprezentau viitorul țării noastre, tineri de care ne despărțim din păcate cu fiecare an care trece, pentru că dincolo de acest loc numit România, există un viitor mai bun, asigurarea unei vieți mai bune și a unei educații ireproșabile. Fără să se gândească la posibilele consecințe, tinerii își iau viața în propriile mâini, încrezători că poate de mâine se va schimba ceva în această societate și se vor afirma așa cum au crezut mereu, că cineva le va oferi șansa aceasta. Însă, rămân dezamăgiți și cu toate acestea, nu-și pierd speranța că ecoul lor va răsuna cândva în întreaga lume. Astfel, an de an, tinerii iau hotărârea de a pleca în străinătate, unii prin programe de vară pentru un job mai bine plătit, alții pentru aș continua studiile. Și în felul acesta, țara rămâne lipsită de acel spirit tineresc inconfundabil și de vitalitate, asta pentru că societatea actuală nu ne permite dezvoltarea profesională și intelectuală de care avem nevoie cu adevărat. Chiar dacă viitorul pe celelalte tărâmuri magice și promițătoare nu ne relevă necunoscutul de la bun început, cu toate acestea tinerii se aventurează și își asumă acest risc, care reprezintă o soluție mai bună decât cea actuală în orice caz.

Cine poate știi ce e bine și ce e rău? Cine poate prezice viitorul? Cine poate garanta pentru cineva? Răspunsul îl poți afla doar tu singur, asumându-ți riscul și jucând cartea care crezi că te-ar putea avantaja. Dacă nu-ți iese din prima, nu-ți pierde speranța, fight harder! Nu ai nimic de pierdut, numai de câștigat.

Comments are closed.