Ne vedem la Japan Play Transylvania!

Posted on January 24, 2012 by

share on facebook   

Clujenii vor putea participa la primul eveniment de amploare dedicat Occidentului şi culturii japoneze: Japan Play Transylvania. Organizatorii acestui festival, ce va avea loc la finele lunii aprilie, 28 şi 29, a.c., la Casa de Cultură a Studenţilor şi Centrul de Cultură Urbană „Turnul Croitorilor” sunt Asociația Culturală Kesenai, Organizaţia Studenţilor de la Universitatea Tehnică (OSUT) şi Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca (UTCN).
Cultura japoneză este promovată prin Asociația non-guvernamentală Kesenai, înfiinţată oficial în primăvara anului 2011, cu sediul în municipiul Cluj-Napoca. Această asociaţie a fost solidară situaţiei Japoniei din martie 2011, prin strângerea de fonduri şi expoziţia de instantanee denumită „Clujul, mai aproape de Japonia”.
Cei prezenţi în aceste două zile dedicate festivalului vor fi introduşi în lumea japoneză, prin activităţi potrivite atât celor ce nu cunosc tradiţia, cât şi celor deja iniţiaţi.  Dintre activităţile ce vor avea loc amintim: concursuri de talente artistice și de costume (cosplay); expoziții de armuri, kimono-uri și coifuri; ateliere de haiku (poezie din 17 silabe), prezentări de ikebana; concerte trupe autohtone; imaginea Japoniei prezentată prin ajutorul documentarelor, expoziţiilor, zonelor de stand-up comedy cu teme sociale japoneze; demonstrații de luptă.
La Centrul de Cultură Urbană „Turnul Croitorilor” intrarea este liberă şi vor putea fi admirate expoziţii şi demonstraţii din cultura tradiţională japoneză. La Casa de Cultură a Studenţilor intrarea se va face pe bază de bilet, iar accentul se va pune deja pe domenii care cer la bază puţină experienţă din partea celor care vor participa. S-au propus trei mari teme: concursul de cosplay (cu secţiunea free cosplay, în afara competiţiei); concursul Saiki (pentru cei cu talentele deosebite) şi concursul de AMV (montaj audio-video de anime-uri).
În cea de-a doua locaţie vor avea loc şi workshop-uri, cu un număr de 30 participanţi. Pentru înscrieri, doritorii sunt aşteptaţi la InfoPoint-ul amplasat în holul Casei de Cultură a Studenților.

Pentru mai multe detalii ce includ orarul, cât şi înscrierile la festival, puteţi accesa site-ul oficial al JPT şi pagina de Facebook – http://www.facebook.com/japanplay.

Sursă foto:http://www.facebook.com/japanplay

Comments are closed.