Evaluează-ţi cursurile online!

Posted on December 28, 2011 by

share on facebook   

Pentru a beneficia de informaţii cât mai corect elaborate, care pe viitor să îți sporească activitatea profesională, poţi chiar tu, studentule, să evaluezi cursurile predate de profesori.

Acest proces de evaluare a debutat în anul 2001-2002 cu o facultate pilot, iar în prezent se realizează semestrial la un număr smenificativ de facultăți, urmărindu-se evaluarea o dată pe an a fiecărui cadru didactic, la unul dintre cursurile predate. Centrul pentru Managementul Calității elaborează instrumentele de evaluare, pregătirea evaluării, completarea bazalor de date, prelucrarea datelor și gestionarea rezultatelor, iar distribuirea, aplicarea și completarea chestionarelor se face în colaborare cu reprezentanții studenților din fiecare facultate.

Organizarea acestei metode implică mult timp, dar începând cu anul universitar 2009-2010, evaluarea cursurilor de către studenți se realizează exclusiv on-line, cu ajutorul aplicației pentru urmărirea traiectoriei școlare AcademicInfo. Această evaluare se poate realiza numai la acele facultăți și doar pentru acele cursuri și seminarii pentru care secretariatele au completat în aplicația de evidență școlară diferite date, precum contractele de studii pentru anul universitar curent, cât și legătura dintre profesori și discipline predate în anul universitar curent.

Cum evaluăm on-line?
Procedura de evaluare on-line cuprinde cinci pași:
1.În calitate de student, intrii în contul propriu pe una din paginile https://info.ubbcluj.ro/index.htm sau http://academicinfo.ubbcluj.ro/info cu ajutorul datelor de identificare:
Nume utilizator: NUME, PRENUME, NUMĂR MATRICOL
Parola: CNP-ul tău

2. Vizualizezi conținutul contractului de studii

3. În partea dreaptă a fiecărei discipline cuprinse în contractul de studii găsești coloanele “Evaluare curs” respectiv “Evaluare seminar” apoi selectezi opțiunile “Chestionar curs” și “Chestionar seminar”

4. Completezi chestionarele pentru fiecare curs și seminar la care ai participat conform instrucțiunilor menționate în aplicație.

5. Apeși “Trimite chestionar”
Această aplicație asigură anonimatul respondenților iar rezultatele evaluărilor sunt disponibile cadrului didactic și conducerii facultății după încheierea sesiunii de examene.

De ce să evaluăm cursurile?
Cursurile predate de profesori conțin în mare parte informații utile și la subiect care îți dau o anumită viziune asupra materiei propriu-zise. Evaluându-le poți adăuga și îmbunătății calitatea informațiilor, dar în același timp poți oferi și o altă perspectivă celorlalți studenți. Cantitatea de informații din ziua de azi este foarte mare astfel încât nu ai certitudinea că primești exact ce ai nevoie. Acceptând părerile celorlalți te poți perfecționa în domeniul dorit și îți poți schimba viziunea asupra diferitelor afirmații.
Evaluează și tu!

Autor: Aniela Silinca

Comments (1)

 

  1. Ana says:

    numarul matricol este cel din foaia matricola (ceruta la dosarul de admitere) sau un altul ?