O săptămână pentru o Românie de IMPACT

Posted on December 12, 2011 by

share on facebook   

În perioada 12-18 decembrie Saptămâna Naţională IMPACT sărbătoreşte şi promovează voluntariatul şi implicarea în comunitate a peste 3.500 de tineri şi peste 500 de adulţi voluntari (majoritatea profesori) din Cluburile de Iniţiativă Comunitară pentru tineri IMPACT. Prin acţiuni locale, în comunitate şi în şcoală, tinerii şi voluntarii IMAPCT arată o altă faţă a României: implicată, activă, de succes. Săptămâna Naţională IMPACT este o iniţiativă în cadrul campaniei ROMÂNIA de IMPACT.

 

În cadrul Săptămânii Naţionale IMPACT, Fundaţia Noi Orizonturi organizează în patru oraşe din ţară expoziţii de proiecte de serviciu în folosul comunităţii propuse de Cluburile IMPACT. Prin aceste proiecte, tinerii doresc să rezolve probleme identificate în comunităţile lor, acţionând pentru binele comun. Vă aşteptăm în Bucureşti, Cluj, Iaşi şi Petroşani să descoperiţi prin proictele IMPACT o altă faţă a României: implicată, activă, de succes. Proiectele propuse de tineri pot fi susţinute direct de public prin donaţii în urnele mobile prezente în locurile de desfăşurare a expoztiţiilor i şi prin donaţii de 2 Euro prin sms la 8822. Număr valabil în reţelele Orange şi Vodafone. Nu se percepe TVA.

 

BUCUREŞTI

Expoziţie de proiecte IMPACT organizată pe 13 decembrie, în cadrul evenimentului „IMPACT se joacă în Club Control”. Evenimentul se desfăşoară în Club Control (Str. Academiei nr.19), de la 17:00 la 21:00. Pe lângă expoziţia de proiecte, în cadrul evenimentului se organizează o seară de jocuri (boardgames).

CLUJ

Expoziţii de proiecte IMPACT vor fi organizate în Iulius Mall în perioada 12-18 decembrie şi în Polus Center în perioada 16-18 decembrie. În Iulius Mall, tinerii IMPACT vor organiza o serie de activităţi distractiv – interactive pentru public: flashmob şi „îmbrăţişări gratuite” (15 decembrie, 15:30), concert formaţia „The Pass” a Liceului de Informatică „Tiberiu Popovici” (12 decemrbrie, 17:00, scena din Iulius Mall), atelier de decoraţiuni de Crăciun (14 decembrie, 18:00 – 20:00).

 

IAŞI

Expoziţia de proiecte de serviciu în folosul comunităţii IMPACT va fi organizată  în Iulius Mall Iaşi în perioada 18-20 decembrie.

 

PETROŞANI

Expoziţia de proiecte de serviciu în folosul comunităţii IMPACT va fi organizată pe 16 decembrie la Casa de Cultură a Sindicatelor „Ion Dulamita”. Cu această ocazie se va desăşura şi  Gala Voluntarilor IMPACT  la Petroşani. La eveniment sunt aşteptaţi voluntari IMPACT (membri si lideri), reprezentanţi ai ONG-urilor, directori de şcoli, reprezentanţi ai autorităţilor locale, bisericilor, media, oameni de afaceri.

Campania „ROMÂNIA de IMPACT” aduce în atenţia publicului implicarea tinerilor în comunitate ca soluţie de combatere a apatiei civice şi dezvoltare durabilă a societăţii. Cluburile IMPACT au devenit cea mai mare mişcare de tineret din ţară, un program educaţional în care anual peste 3.500 de tineri (12-18 ani) şi peste 500 de voluntari (majoritatea profesori) se implică pentru binele comun. Cluburile IMPACT sunt un instrument puternic de schimbare socială unde tinerii învaţă să identifice probleme din comunitate, să gândească şi să lucreze împreună, să scrie şi să implementeze proiecte în folosul comunităţii. Realizând astfel de proiecte şi participând la activităţile Cluburilor IMPACT, tinerii au posibilitatea să se dezvolte în patru domenii cheie: cetățenie activă, angajabilitate, antreprenoriat social şi leadership. Anual, Cluburile de Iniţiativă Comunitară pentru Tineri IMPACT realizează peste 380 de proiecte de serviciu în folosul comunităţii.

Campania „ROMÂNIA de IMPACT” este susţinută de121.ro,  Think Outside the Box), Decât o Revistă, Romania Pozitivă,  MB Drăgan, Mondo TV, Mondo FM, Kapital Tv, Kapital FM, Ziarul Văii Jiului, Impuls, FoodMania, Business Forum,  Galeriile de arta Danel,  Suprem Office, Cinema Victoria Cluj-Napoca.

 

Dacă nu sunteţi indiferenţi faţă de tineri, educaţie şi comunitate puteţi investi alături de Fundaţia Noi Orizonturi în tinerii de IMPACT. Puteţi susţine continuarea Programului IMPACT în 2012 şi educaţia tinerilor din România donând 2 Euro prin sms la 8822. Număr valabil în reţelele Orange şi Vodafone. Nu se percepe TVA. Numere de relaţii cu clienţii, tarif normal: 0757 582 124 (Orange) şi 0721 578 163 (Vodafone). Program de funcţionare de luni până vineri între orele 09:00 şi 18:00.

 

*****

 

Programul IMPACT (acronim de la Implicare, Motivare, Participare, Acţiune, Comunitate, Tineri) este un program educaţional extracurricular derulat de Fundaţia Noi Orizonturi în peste 150 de şcoli. Cluburile IMPACT combină învăţarea, distracţia şi serviciul în folosul comunităţii pentru a ajuta tinerii să-şi dezvolte abilităţi de viaţă şi angajabilitate. Implicându-se săptămânal în activităţile Cluburilor IMPACT, tinerii au posibilitatea să se dezvolte în patru domenii cheie: cetățenie activă, angajabilitate, antreprenoriat social şi leadership. IMPACT îi ajută pe tineri să devină agenţi ai schimbării, capabili să-şi transforme propria viaţă şi comunitatea în care trăiesc în mod pozitiv. Având la bază o strategie de învățare prin experienţă, IMPACT foloseşte pedagogia serviciului în folosul comunităţii pentru a combate apatia civică şi a încuraja tinerii să devină cetăţeni activi şi implicaţi pentru binele comun. Programul IMPACT este recunoscut ca model de bună practică de experţi internaţionali în domeniul dezvoltării tinerilor şi a fost replicat la nivel internaţional, 12 cluburi IMPACT fiind deschise în Honduras, 4 în SUA, şi 4 în Republica Moldova.

Fundaţia Noi Orizonturi (FNO) – înfiinţată în anul 2000 – este o organizaţie non-guvernamentală cu sediul în Lupeni, judeţul Hunedoara. Misiunea Fundaţiei Noi Orizonturi este de a promova modele de educaţie prin experienţă de calitate, dezvoltând abilităţi de viaţă în rândul tinerilor, ca o strategie de dezvoltare durabilă a societaţii. FNO derulează programe de educaţie nonformală la nivel naţional şi internaţional, adresate cu precădere tinerilor cu vârste cuprinse între 12 şi 18 ani. FNO a creat două programe naţionale de educaţie nonformală pentru tineri: Programul VIAŢA (un program de educaţie prin aventură, constând în tabere anuale pentru copii în staţiunea Straja) şi Programul IMPACT (cluburi de iniţiativă comunitară pentru tineri). Metodele de lucru utilizate în cadrul programelor FNO sunt educaţia prin serviciu în folosul comunităţii (service learning) şi educaţia prin aventură (adventure education). În 2006 Fundaţia Noi Orizonturi a primit diploma de excelenţă din partea Autorităţii Naţionale pentru Tineret, ca recunoaştere a meritelor Programului IMPACT, iar la Gala Premiilor în Educaţie 2010 a primit premiul doi la secţiunea „ONG-ul anului în domeniul educaţiei” pentru excelenţa programelor educaţionale dezvoltate. Pentru mai multe informaţii despre programele FNO, vizitaţi: www.noi-orizonturi.ro, www.tabara-viata.ro, www.facebook.com/FundatiaNoiOrizonturi.

 

Pentru detalii suplimentare, vă rugăm contactaţi:

Fundaţia Noi Orizonturi

Manager Comunicare şi Relaţii Publice

Irina Roncea

Email: irina_roncea@noi-orizonturi.ro

Mobil: (0040) 722 670 536

Comments are closed.