Ioan Petru Culianu revine la UBB

Posted on December 12, 2011 by

share on facebook   

Marti 13 decembrie, la ora 18.00 în sala Lucian Blaga, sediul central UBB.
Mai sunt doar doua zile până când Culianu va reveni la Facultatea de Istorie şi Filosofie. Cum se poate una ca asta ? Doar Culianu a fost împuscat în toaleta Universitatii din Chicago acum douazeci de ani? Da, este adevarat, însa Culianu nu a murit, el traieste în continuare, iar studentii îl vor (re)aduce printre ei.

Astfel, marţi seara la ora 18.00, în sala Lucian Blaga se vor desfăşura lucrările cercului de istorie contemporană. Se va discuta despre religie şi putere, magie şi ocultism, literatura fantastică şi ştiinţă, România şi America, despre ‘’Călătorii în lumea de dincolo’’, ‘’Eros şi magie în Renaştere’’, ‘’Jocurile minţii, istoria ideilor’’ şi despre autorul tuturor acestora, însă, din nefericire, în absenţa sa. Culianu revine prin forţa ideilor şi cercetărilor sale în domeniul istoriei religiilor şi nu numai. El trăieşte încă prin suma calităţilor sale, transpuse, parţial în opera sa, parţial în opera altora şi în câte o părticică din ceea ce înseamnă călătorii, drumuri, planuri, în lumea de dincolo, în realităţi alternative. Într-una dintre acele lumi a plecat Culianu la 21 mai 1991, cazând victima unui diabolic plan încheiat prin asasinarea sa, asasinat ce înca nu a fost elucidat.

Cei interesaţi sau cei ce vor să-i aducă încă un omagiu profesorului Ioan Petru Culianu, sunt aşteptaţi marţi seara în vederea elucidarii călătoriilor în lumea de dincolo.
Emilian Dranca

Comments are closed.