Japan Play Transylvania a lansat azi site-ul japan-play.com

Posted on December 1, 2011 by

share on facebook   

Festivalul dedicat culturii japoneze, Japan Play Transylvania, face primele declarații oficiale prin intermediul site-ului proaspăt lansat, japan-play.com.

Organizatorii evenimentului, Asociația culturală Kesenai (Kesenai NGO), Organizația Studenților Universității Tehnice (OSUT) și Universitatea Tehnică Cluj – Napoca (UTCN) au început pregătirile pentru primul festivalul din spațiul transilvănean axat pe cultura niponă. Evenimentul este programat în zilele de 28 și 29 aprilie 2012, iar locațiile stabilite sunt Casa de Cultură a Studenților și Turnul Croitorilor din Cluj – Napoca. „Japan Play Transylvania este un proiect ambițios ce are în vedere și o serie de efecte (…) Educarea și familiarizarea studenților clujeni cu cultura modernă japoneză este un efect pe care îl avem în vedere încă de când ideea acestui festival s-a născut.”, anunță site-ul japan-play.com.

Festivalul are ca public țintă tinerii cu vârste cuprinse între 16 și 35 de ani. Activitățile evenimentului sunt partajate pe două mari categorii. Acestea sunt: cultură modernă japoneză ( anime, manga, gaming, cosplay ), desfășurat la Casa de Cultură a Studenților și cultură tradițională ( expoziții de artă, fotografie, istorie, arte marțiale), având ca locație Turnul Croitorilor. Punctele de atracție maximă vor fi concursurile de cosplay, zona de Gaming, concursul de Saiki și Workshop – urile. „JPT oferă un program plin de viață, un loc unde pe toată perioada festivalului nu te plictisești o clipă. Când ești tânăr îți dorești să înveți cât mai multe lucruri interesante și relevante pentru vârsta ta, de aceea JPT îți dă ocazia unică de a cunoaște o cultură nu tocmai familiară în Europa, dar care are multe de oferit. ”, conform japan-play.com.

Modalități de înscriere, regulamentele concursurilor, sugestii și întrebări adresate organizatorilor, precum și alte informații se găsesc pe site-ul www.japan-play.com  .

Comments are closed.