Să ne facem timp pentru….artă!

Posted on November 27, 2011 by

share on facebook   

Una dintre cele mai frumoase locaţii din oraş găzduieşte în permanenţă opere de artă. Dacă eşti pasionat de artă, de frumos, în general, nu uita să păşeşti din când în când pragul muzeului de de Artă din Cluj- Napoca, căci nu vei fi dezamăgit!
Muzeul de Artă posedă un patrimoniu deosebit de valoros de artă românescă şi europeană: pictură, sculptură, grafică şi artă decorativă (sec. XV- XXI).
În cadrul manifestărilor dedicate în lunile noiembrie şi decembrie cu ocazia aniversării a 60 de ani de la înfiinţarea Muzeului de Artă Cluj-Napoca se desfăşoară diferite evenimente culturale şi expoziţii tempoare de artă.
Astfel, în perioadă 10 noiembrie- 30 decembrie, iubitorii de frumos sunt aşteptaţi la expoziţia „Căderea. Chemarea” organizată de cunoscutul critic de artă şi curator Erwin Kessler, cu lucrări selectate din patrimoniul de artă românească şi universală al Muzeului de Artă Cluj-Napoca. Printre numele de seamă amintim: Corneliu Baba, Lucian Grigorescu, Ştefan Luchian, Iosif Klein, Theodor Pallady, Sabin Pop, Camil Ressu, Szolnay Sándor, Ion Theodorescu-Sion, Nicolae Tonitza.
De asemenea, poţi să vizitezi în perioada 3 noiembrie- 4 decembrie expoziţia bienală de sculptură mică în bronz “Vârsta de bronz”. Aceasta este realizată în parteneriat de Universitatea de Artă şi Design Cluj-Napoca, Muzeul de Artă Cluj-Napoca şi Uniunea Artiştilor Plastici din România. Specificul expoziţiei constă în faptul că sunt expuse lucrări de sculptură numai de mici dimensiuni în bronz,  putând fi vizionate peste 100 de creaţii originale.

Sursă foto: www.skytrip.ro

Comments are closed.