Reguli noi pentru examenele Cambridge English Advanced

Posted on November 27, 2011 by

share on facebook   

Pentru sporirea securității și integrității examenului Cambridge English Advanced, începând din noiembrie 2011 este posibil ca unii candidați să fie fotografiați în ziua examenului, ca parte a unui proces pilot ce va fi concretizat anul viitor.

Fotografiile se vor face în ziua examinării, urmând ca instituțiile avizate să poată verifica rezultatul candidatului, împreună cu imaginea de profil. La înscriere, candidaților li se va cere acordul pentru fotografiere.

Conform http://www.britishcouncil.org, „Fotografiile vor fi făcute folosindu-se un software special al Cambridge ESOL. Acestea vor fi stocate in deplină siguranță de către Cambridge ESOL și vor putea fi accesate în exclusivitate de către reprezentanții centrului local, printr-o parolă. Pentru maximă securitate, toate fișierele vor fi criptate. Odată transferate pe site-ul Cambridge ESOL de verificare a rezultatelor, toate copiile fișierelor criptate aflate la centrele de examen vor fi șterse.”

O măsură potrivită sau nu, cei care au nevoie de un certificat de competență lingvistică precum Cambridge English Advanced, vor fi nevoiți să ia în considerare și acest aspect, și, înainte de examen să se uite de două ori în oglindă.

Good luck!

Comments are closed.