Pârtii avem, zăpadă să fie!

Posted on November 27, 2011 by

share on facebook   

Cu toate că iarna întârzie să apară, odată cu apariţia temperaturilor scăzute, infrastructura turismului prinde contur în judeţul Cluj.
În acest an, amatorii distracţiilor de iarnă sunt aşteptaţi în cele şapte locaţii special amenajate, cele mai importante fiind: Băişoara, Buscat Resort, Feleacu şi Mărişel.
Pârtia de la Feleacu este una dintre cele mai cunoscute şi apropiate de Cluj-Napoca, fiind singura locaţie care intră în stare de funcţionare odată cu apariţia primelor temperaturi scăzute. Aşadar, aici sunt aşteptate temperaturi de -1/ -2 grade ziua şi -5/ -8 grade noaptea pentru a putea fi pornite tunurile de zăpadă artificială. Pârtia a fost modernizată în anul 2010, are 765 de metri lungime şi o nocturnă cu 27 de stâlpi.
Staţiunile Băişoara şi Mărişel, cele mai des invocate locaţii de iarnă, atât de sărbători, cât şi în weekenduri îşi deschid porţile pentru sporturile de sezon abia cu prima zăpadă. De asemenea, într-o locaţie apropiată, deschisă anul trecut, Buscat Resort, sunt pregătite vizitatorilor trei pârtii de schi şi telescaun, având o capacitate de 1.500 de persoane pe oră.
Aşadar, nu ne rămâne decât să ne pregătim echipamentele de iarnă şi să aşteptăm cu bucurie primii fulgi de nea.
Let it snow!!!

Pentru orar, tarife şi alte detalii legate de locaţiile amintite puteţi vizita: http://www.romaniaturistica.ro

Sursă foto: http://www.touristica.ro

Comments are closed.