Erasmus for all – change

Posted on November 26, 2011 by

share on facebook   

Pe data de 23 noiembrie 2011 Comisia Europeana a publicat comunicarea ERASMUS FOR ALL: The EU Programme for Education, Training, Youth and Sport.

Conform acestei propuneri, începând cu anul 2014 Erasmus for all este programul de finanţare pentru educaţie, formare profesională și tineret care va înlocui și actualele programe comunitare ”Învățare pe parcursul vieţii” și ”Tineret în Acţiune”. Accentul va fi dat de Mobilitatea bazată pe învățare (Learning Mobilitiy of the Individuals) care va beneficia de aproape două treimi din buget alături de Cooperare pentru inovaţie și bune practici (Cooperation for innovation and good practices) și ”Sprijin pentru reforma de politici” (Support for policy reform).

Bugetul propus a fost de 19 miliarde de euro pentru o perioadă de şapte ani(2014-2020), iar dacă acesta va fi aprobat s-ar dubla practic finanţarea actuală.

Mai multe informaţii, pentru cei interesaţi, găsiţi la http://www.tinapse.ro/home/tia-general/2014/erasmus-for-all. Tot pe tinapse.ro (care este un portal colaborativ iniţiat de Fundaţia Life printr-un proiect Tineret în Acţiune) a fost lansată și o discuţie cu privire la avantajele și dezavantajele propunerii Comisiei Europene la http://www.tinapse.ro/home/tia-general/2014/avem-o-propunere-a-comisiei-europene-pentru-viitoare-generatie-de-programe

Comments are closed.