Din dragoste cu cele mai bune intenţii

Posted on November 19, 2011 by

share on facebook   

Best Intentions 2011 movie posterFilmul “Din dragoste cu cele mai bune intenţii”  in regia lui Adrian Sitaru prezintă povestea lui Alex(Bogdan Dumitrache), un tânăr tipic din provincie venit să locuiască în Bucureşti, pesimist şi paranoic. „Calvarul” lui începe în momentul în care mama sa, din judetul Hunedoara, este internată în spital din pricina unui accident vascular. După accident, el începe să caute tot felul de soluţii complexe cu toate că toţi din jur încearcă să îl liniştească şi să îi explice ca nu e nimic grav.

În vizită la mama sa, la spital, el întâlneşte tot felul de oamenii care îi par suspecţi. Culmea tuturor este chiar una din colegele de salon a femeii, care a suferit un accident grav şi pentru ca ceilalţi să nu observe semnele poartă o mască de iepure. Alex încearcă să ţină cont de sfaturile apropiaţiilor şi al medicului, însă orice mic accident crează în mintea tânărului tot felul de scenarii macabre care îl fac să creadă că totul nu va duce decât la moartea mamei.

Cu toate că mama dă semne de ameliorare, tumult din mintea fiului, face ca filmul să alunece spre o pantă a comicului. Astfel, el ajunge să vină chiar în mijlocul nopţii la spital pentru a-şi supraveghea mama.

Cu toate că descrierea scenariului te face să crezi că ceea ce vei urmări va fi o dramă, prezenţa în sală te faci să îţi schimbi părerile la 180o şi să vezi că ceea ce rulează pe ecran este de fapt o comedie, umorul folosit fiind cel negru, tipic românesc.

Comments are closed.