Ziua Porţilor Deschise la Facultatea de Chimie şi Inginerie Chimică

Posted on October 21, 2011 by

share on facebook   

Pe data de 22 octombrie 2011 Facultatea de Chimie si Inginerie Chimica a Universitatii Babes-Bolyai din Cluj-Napoca organizeaza Ziua portilor deschise.

Isi „deschid portile” circa 20 de laboratoare ale institutiei. Acestea sunt reprezentative pentru majoritatea aspectelor chimiei, tehnologiei si ingineriei chimice. Ele reflecta de asemenea viata cotidiana a unui student la aceasta facultate cat si domeniile noastre principale de cercetare.
Vor fi prezentate interactiv experimente simple si atractive, concepute pe grupe de varsta si interese. Grupurile de vizitatori beneficiaza de ghid propriu din partea facultatii, pe trasee fixe.
In paralel cu activitatile din laboratoare, la ore fixe, in curtea facultatii se prezinta un ansamblu de „demonstratii practice ale magiei chimiei”. Acestea devin pe parcursul zilei puncte principale de atractie ale vizitatorilor.

Evenimentul se adreseaza cu precadere elevilor care au studiat deja chimia si profesorilor acestora, dar poate fi interesant si pentru alte categorii: studenti, cercetatori, profesori. Experienta editiilor precedente a demonstrat ca si in randul publicului larg exista mare interes pentru stiinte, astfel ca ne-au vizitat si persoane/grupuri de componenta/interese/meserii eterogene.

Pentru detalii si informatii suplimentare vizitati site-ul propriu al facultatii la adresa: www.chem.ubbcluj.ro.

Comments are closed.