Roma Youth Alliance – Dezvoltarea unei reţele active a tinerilor romi

Posted on October 11, 2011 by

share on facebook   

Alianta Civica a Romilor din Romania in parteneriat cu Asociatia Studentilor Romi Romano Suno din Cluj Napoca organizeaza in cadrul proiectului ²Roma Youth Alliance-Dezvoltarea unei retele functionale, active, moderne a tinerilor Romi², intalniri in zece localitati din tara precum Cluj, Oradea, Timisoara, Iasi, Timisoara, Braila, Bucuresti, Resita, Petrosani, Craiova intre 1 octombrie 2011 – 30 mai 2012.

 

In perioada 7-10 octombrie 2011 a avut loc la Cabana Tarnita din judetul Cluj Napoca prima intalnire a Uniunii Civice a TInerilor Romi din Romania. Scopul acestei intalniri este de a evalua situatia tinerilor romi din Romania si de a elabora o strategie de urmat. Strategia se concentreaza asupra dezvoltarii profesional/academice, dezvoltarii abilitatilor de lucru in si pentru comunitatile de romi precum si promovarea tinerilor romi.

In urma intalniri de la Cluj Napoca, tinerii romi si-au dezvoltat cunostintele cu privire la advocacy-lobby, comunicarea cu mass-media si au identificat doua probleme cu care se confrunta tinerii romi, care vor fi transformate in proiecte si aplícate spre posibili finantatori.

Participanti au fost 20 de tineri romi, studenti, implicati in societatea civica din judetele: Bistrita, Alba Iulia, Mures, Satu Mare. Urmatoarele intalniri se vor desfasura in Oradea si in Iasi.

Pentru mai multe detalii:

Iuonas Norbert, Romano Suno

Tel: 0754691540

e-mail : iuonasn@yahoo.com

Comments are closed.